De regels van het blackjack spel

Wanneer je blackjack wilt gaan spelen is het belangrijk om de regels te kennen. In de basis is het geen moeilijk spel. Het is goed te vergelijken met he Nederlandse eenentwintigen. We vertellen je op deze pagina graag meer over hoe het spel gespeeld wordt. Ook is het goed om een paar tips mee te pakken. Laten we snel meer vertellen, zodat je het spel beheerst. Je kunt dan sneller naar winst gaan en mooie prijzen in de wacht slepen.

Kennis is macht

Eigenlijk op ieder vlak in het leven is kennis macht. Natuurlijk is het eigenlijk toegepaste kennis is macht. Het is belangrijk om de regels te kennen om zo met kennis naar winst te gaan. Geluk is een leuke factor in het casino. Kennis is echDe regels van het blackjack spelter een factor om geluk af te dwingen.

Het doel van het spel is om 21 punten te krijgen. Niet meer en liever ook niet minder. Wanneer je meer dan 21 punten hebt dan heb je namelijk verloren. Heb je minder dan 21 punten dan kan de bank je verslaan. Wanneer de dealer meer punten dan jou heeft, maar niet meer dan 21 punten, dan heb je ook verloren.

Alle kaarten kennen de punten welke erop staat. De heer, de boer en de dame zijn tien punten waard. Het aas is elf punten of een punt waard. Hiermee kun je samen met tien punten in een keer blackjack krijgen. Het is geweldig om zo 21 punten te scoren. Het is de snelste manier om te winnen.

Het spelverloop

Je krijgt twee kaarten van de  dealer. Een kaart wordt open gelegd op tafel de andere gesloten. Ook de dealer krijgt een open en gesloten kaart. Je kunt dus nu een inschatting van je kansen maken. Vervolgens kun je besluiten om nog een kaart te nemen, te passen of de kaarten te splitsen. Het splitsen van kaarten is mogelijk wanneer je twee dezelfde soorten kaarten hebt. Het is niet verplicht trouwens. Je bent zelf vrij om de kaarten te splitsen of niet.

Splitsen of niet

Je kunt dus zelf beslissen om de kaarten wel of niet te splitsen. In een paar situaties is dat niet verstandig. Zo is het slim om geen tienen te delen of te splitsen. Je hebt al 20 punten. Het is beter om dan de volgende stap over te laten aan de bank. De kans is groot, dat de dealer minder dan 20 punten heeft of kapot gaat.

Ook bij twee vijven is het niet verstandig om de kaarten te splitsen. Je hebt dan al tien punten. Een aas erbij en je hebt blackjack.

De varianten van het spel

Er zijn meerdere varianten mogelijk van het spel. In de basis zijn ze echter allemaal gelijk. Het grote verschil is vaak het aantal open kaarten en ook het aantal pakjes kaarten welke in een slof gebruikt worden.